Pagina's

6 augustus 2012

Selfmade Betty Crocker Oatmeal koekjes!


Betty Crocker, je kent het of niet. Het is een bekend Amerikaans 'Dr. Oetker' merk. Ze hebben van die pakken waarmee je zelf koekjes, taarten enzo kan maken. Met een vriendin heb ik een keer de Oatmeal Cookies gemaakt. (Het zijn een soort tarwe koekjes? Als je wel eens time out koekjes van LU hebt geproeft, kan je het daarmee vergelijken.) Die vond ik zo lekker, dat ik dacht, kan ik ze niet helemaal zelf maken?

Nou, dat kan! Ik bedoel met zelf maken, dus zonder het pakketje erbij. In het pak zelf zit namelijk een poeder. Je kunt het pak natuurlijk ook gewoon kopen bij bijvoorbeeld USfoodz of gewoon als je in Amerika bent?

Klik verder voor het recept!

Ingrediënten:(1 cup is ongeveer 250 ml)

Voor de mix:
- 1 cup bloem
- halve cup witte suiker
- halve cup bruine suiker
- 1,5 cup Brinta (te koop bij de supermarkt)
- halve theelepel bakpoeder (bij de bakspullen in de supermarkt)
- halve theelepel zout
- 1 theelepel kaneel

Mix al dit samen, en stop het in een ziplock bag (zo'n zakje wat je bovenaan kunt zippen? :P )
Mag ook wel gewoon in een plastic zakje, maar dit sluit het goed af.
Laat het 30 minuten even liggen.

Toevoegen aan de mix:
- ongeveer 25 gram gesmolten boter (laat het smelten in een pannetje, niet laten koken!)
- 2 eieren (de inhoud natuurlijk)
- halve theelepel vanille poeder (staat bij de bakspullen in de supermarkt)

Bereiding:
Mix dit samen.
Mix dan alles samen totdat het een beetje een brokkelige mix word, dus niet helemaal glad ofzo.
Proef even, als het lekker smaakt is het goed (:

Zet het 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven op ong. 180 graden (hetelucht)

Als de koekjes 30 minuten in de koelkast hebben gestaan en het een beetje plakkerig spul is geworden,
pak je een bakplaat en legt er bakpapier in.
Was je handen en maak met je handen de koekjes, je zal zien dat het met lepels niet gaat lukken.
Het is namelijk heel erg plakkerig.

Hou er rekening mee dat de koekjes nog gaan uitzetten, dus hou ongeveer 1 cm. tussen de koekjes.
Mochten ze uiteindelijk toch aan elkaar geplakt zijn, na het bakken, pak een mes en snij het door.

Zet ze nu voor 12 minuutjes in de oven.

Don't worry als ze  nog een beetje zacht zijn aan de bovenkant, laat ze afkoelen buiten de oven, en je zal zien dat ze hard worden. Laat de koekjes dus niet te lang in de oven staan, dan kunnen ze weer té hard worden.

Eetsmakelijk, Bon appetit!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen